Installation

Få en fast pris på din nye pilleovn leveret og monteret. Er du en ivrig gør-det-selv’er, så hjælper vi dig i mål med projektet. Her kommer 3 gode installationsråd.

Råd #1

Få styr på afstanden til brændbart

MCZ’s pilleovne er godkendte til at stå tæt på brændbart materiale – det er de røgrør man tilslutter pilleovnen, der kan gøre installationen besværlig. Røgrør skal holde en afstand på 37,5 cm til brændbart (loft, vægge og gulv). Så tips #1: Start med at identificere alt brændbart, der hvor du vil installere og få styr på afstandene.  

Råd #2

Hvad skal der være på gulvet?

En stålplade på trægulv er brændbart, hvorfor man skal være ekstra opmærksom, hvis installation af pilleovn med røgafgang bagud. Der skal være 30 cm plade (glas eller stål) eller klinkegulv eller lignende foran ovnen.

NB! MCZ’s pilleovne er godkendte til 0 cm mod brændbart. 

MCZ THEMA

Råd #3

Overvej model med røgafgang i toppen

Som oftest vælges en model med topafgang når den eksisterende skorsten kommer ned gennem taget. Modeller med topafgang kan dog også med fordel overvejes, hvis installation på en muret skorsten. Det er let at koble fra ø80 til et eksisterende hul på ø150 og pilleovne kan komme helt ind til væggen og stå (dog 8-10cm afstand af hensyn til skorstensfejer og servicetekniker).